Izvor:
15.10.2016 u 17:47
0

NATO LOBISTKINJA ŠOKIRALA PONOVO: Jelena Milić kandidat za predsednika Srbije?!

Jelena Milić, NATO lobista i tvrdokorna zagovornica ulaska Srbije u Alijansu, poznata i po jako oštrim stavovima o Ruskoj Federaciji i njenom vođi Vladimiru Putinu, na svom zvaničnom Fejsbuk nalogu najavila je da bi na izborima za predsednika Srbije, a koji se održavaju sledeće godine, mogla da bude jedan od kandidata!

Kontroverzna Jelena Milić, inače direktor i osnivač Centra za evroatlanske studije (CEAS), mogla bi da bude jedan od pretendenata na funkciju šefa države na izborima predsednika Republike. Koliko je to realno i da li ona ima iole ozbiljniju podršku u biračkom telu – ostaje dilema.

Ali sa druge strane, jasno je da njeni stavovi u kojima minimizira žrtve NATO bombardovanja, a istovremeno proruski orijentisane političare i građane naziva "Putinoidima", nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, te se stoga može govoriti o Milićevoj kao o verovatno najspornijem mogućem predsedničkom kandidatu.

Jelena Milić je rođena Beograđanka, politički analitičar i kolumnista: Završila je matematičku gimnaziju, ali do fakultetske diplome još uvek nije došla, mada je najavila da će uskoro postati akademski građanin. Ona u Srbiji važi za čoveka Zapada, odnosno osobu koja zagovara snažno politiku vodećih sila poput Sjedinjenih Država, Velike Britanije i Nemačke, a koja podrazumeva promovisanje vojnog saveza NATO i ulaska Srbije u EU, uz istovremeni zaokret u spoljnoj politici naše zemlje – otklon od Rusije i zemalja Istoka.

Status Jelene Milić prenosimo u celosti i bez redakcijskih izmena:

Ozbiljni razmišljam da se kandidujem za predsednika Srbije. Da bar u prvom krugu otvorim teme EU-NATO saradnje, odnosno EU prema Rusiji, o tome da ćemo opet ostati na suprotnoj strani istorije. Dakle, teme koje čcito foto robot nestranačkog kandidata "opozicije" neće smeti da otvara.

Čiji sam kandidat? Svoj i svojih ubedjenja – socioliberalnih. Nikad nisam bila kandidat pa ni deo civilnog drustva u širem smislu. Mnogo mi BTW smešno u REM ima "predstavnik civilnog društva", pa ima li veće kontradikcije!

Imam 52 godine. Majka dvoje dece. Uskoro i akademski građanin. Platila sve parking kazne.

Umem da otvorim na političkom Zapadu, i mogu, više vrata nego Vuk Jeremić.

I am with her. Are you with me?
Tick tack, tick tack….

U linku ispod možete se podsetiti odlične autorsku emisiju "Ćirilica" u kojoj je pre mesec dana jedan od gostiju Milomira Marića bila upravo Jelena Milić:

Happy TV
Foto: Facebook / Jelena Milic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter