Izvor:
17.10.2016 u 14:39
0

RAMA BEZ SRAMA: Nastavio da provocira, uvredio SRPSKOG PATRIJARHA!

Premijer Albanije Albanije, Edi Rama, ne prestaje sa provokacijama.

– Što se tiče ’Trepče’, moj stav nikada neće biti poput stava vašeg patrijarha. On je rekao da ono što je silom oteto silom se i vraća i čovek ne može, a da se ne zapita sa kojim on bogom sarađuje – ispalio je albanski premijer Edi Rama u intervju za N1.

On je dodao da svi moraju da shvate da se “Trepča” nalazi na teritoriji Kosova i da pripada njenim građanima, kako Albancima, tako i Srbima.

S druge strane, Milovan Drecun, predsednik Skupštinskog odbora za KiM, oštro je reagovao na izjavu albanskog premijera i preko “Alo!” poručio:

– Pitanje za Edija Ramu je s kojim bogom to Albanija sarađuje. S kojim bogom sarađuje zemlja na čijoj teritoriji je stvoren OVK i čije su snage zajedno s teroristima učestvovale u napadu na Srbiju 1999, počinivši užasno etničko čišćenje? S kojim bogom Edi Rama sarađuje?

Srbija ništa neće rešavati nasilnim putem, već isključivo kompromisom, jer sve što je urađeno nasiljem nikada se nije pokazalo dugotrajnim rešenjem, pa tako neće i nasilno oduzimanje KiM i pokušaj Albanije da preko OVK otkine Srbiji deo teritorije – rekao je Drecun.

Irinej: Da se i hrišćani na KiM slobodno mole!

Patrijarh Irinej je juče u besedi u katedrali Svetog Pavla u Londonu pozvao sve da se pomole da hrišćani Kosova i Metohije, kao i oni drugde obavljaju svoje svete liturgije u slobodi, bez straha. On je istakao i da veruje da uprkos svemu na pašnjaku božjeg dlana ima mesta za oba naroda koja žive na KiM – i za Srbe, narod najvećim delom prognan sa svojih ognjišta, i za Albance.

Alo
Foto: Twitter/GazetaKohaJone

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter