ZORANA MIHAJLOVIĆ: Putevi Srbije će biti investitori na najvećim infrastrukturnim projektima koje država pokreće!

 Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarla je danas, u okviru posete Pirotskom okrugu i Jugoistočnoj Srbiji, s direktorom Puteva Srbije Zoranom Drobnjakom i njegovim saradnicima na temu novih investicija i projekata koje će ovo preduzeće voditi.

Mihajlovićeva je istakla da su Putevi Srbije do sada najviše radili održavanje puteva, a da će od ove godine biti investitori na najvećim infrastrukturnim projektima koje država pokreće. 

- Za većinu projekata čiju realizaciju započinjemo ove godine investitor ćete biti upravo vi. Govorimo o najvećim infrastrukturnim projektima - Moravskom koridoru, auto-putevima od Prel?ine do Požege, ali i o Sremska Rača-Kuzmin, Ruma-Šabac i Šabac-Loznica. Radi se o 307 km novih auto-puteva u vrednosti od 2,4 milijarde evra. Pitanje vaših kapaciteta i spremnosti da realizujete ove i druge projekte od krucijalnog je značaja za novi investicioni ciklus i tu smo da radimo zajedno i da vam pomognemo- navela je Mihajlovićeva. 

Drobnjak rekao je da Putevi Srbije trenutno vode projekte izgradnje Obilaznice oko Beograda, deonice Koridora 11 Surčin-Obrenovac i most na Ostružnici, te da se spremaju za novi investicioni ciklus. 

- Putevi Srbije imaju mnogo posla, od rehabilitacije preko održavanja puteva do upravljanja investicijama. Pripremamo se i za nove projekte, pre svega nastavak izgradnje auto-puta ka Crnoj Gori od Preljine do Požege i izgradnju Moravskog koridora- rekao je Drobnjak. 

Na sastanku je bilo reči i o trenutnim projektima koje ovo javno preduzeće realizuje, kao i o dinamici realizacije budžeta. navodi se u saopštenju iz kabineta ministarke. 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Energy Observer
 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:05  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:05  Čađava mehana
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
20:00  Vesti - Pregled nedelje
21:00  Sudbine
21:40  Čađava mehana
23:00  Novajlije - Izbacivanje
02:30  Posle ručka