NJUJORK: Sastanak ambasadora država članica UN...Dačić prisustvovao sastanku...(FOTO)

 

 

 Pod predsedavanjem Republike Srbije, u Njujorku je održan sastanak ambasadora država članica UN iz Istočno-evropske regionalne grupe (IEG), kojem je prisustvovao prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Ministar Dačić je u diskusiji sa predstavnicima IEG predstavio aktivnosti Srbije u UN i informisao o nacionalnim i spoljnopolitičkim prioritetima, uz poseban osvrt na situaciju na Kosovu i Metohiji i ulogu i značaj UNMIK. 

Istakao je spremnost Srbije za pronalaženje kompromisnog rešenja za pitanje Kosova i Metohije, ukazavši pritom na jednostrane mere Prištine koje predstavljaju prepreku za nastavak dijaloga, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Dačić je, na sastanku održanom u petak, podvukao važnost partnerstava i koordinacije unutar IEG i izrazio zainteresovanost Srbije za produbljivanje prijateljskih odnosa i saradnje sa svim državama IEG.

IEG je jedna od pet regionalnih grupa u okviru UN, kojoj pripadaju 23 države članice UN.

To su Albanija, Jermenija, Azerbejdžan, Belorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Estonija, Gruzija, Mađarska, Severna Makedonija, Letonija, Litvanija, Crna Gora, Poljska, Moldavija, Rumunija, Ruska Federacija, Srbija, Slovačka, Slovenija i Ukrajina.

Srbija Grupi predsedava tokom jula ove godine.

 

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Petak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Vruća stolica
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro