Izvor:
20.10.2016 u 17:57
0

VUČIĆ UMERENI OPTIMISTA: Daćemo sve od sebe da uspemo, ali prete nam spoljni izazovi!

Za napredak Srbije ne vidim nikakav problem, osim možda spoljnih izazova, jer sve zavisi od nas, naše energije i rada, rekao je danas premijer Aleksandar Vučić na otvaranju francuske fabrike za proizvodnju metalnih delova za automobulsku industriju "Mekafor" u Kikindi.

Vučić je, u obraćanju zvanicama, rekao da voli da gleda u budućnost i da se stvari ne menjaju za godinu ili dve dana, ali da ćemo, ukoliko budemo išliu dobrom smeru, na horizontu videti mnogo bolje stvari.

– A kod naših radnika video sam ogromnu želju da napreduju, da urade nešto za sebe, svoju porodicu, grad i zemlju. Mi ćemo se zato truditi da pomognemo na svaki mogući način – kazao je premijer.

On je dodao da Srbija i Francuska razvijaju sve bolje ekonomske odnose i da trgovinska razmena raste iz godine u godinu, zbog čega će naša zemlja francuskim kompanijama obezbediti najbolje moguće uslove za ulaganje.

Kada je reč o Kikindi, Vučić je rekao da je otvaranje francuske fabrike i odluka da taj grad dobije podzonu sa istim uslovima kao subotička slobodna carinska zona, samo početak industrijske zone u Kikindi.

– To je velika prednost za potencijalne investitore – rekao je Vučić dodajući da bi za tri-četiri meseca u Kikindu trebalo da dođe još jedna kompanija koja bi zaposlila 400 radnika.

On je podsetio da je na granici sa Rumunijom otvoren granični prelaz, ali da radi samo 12 sati, i da će o tome razgovarati sa rumunskim premijerom 10. novembra u Temišvaru.

– Naći ćemo se i jedna od tema će biti Kikinda. Pokušaćemo da se dogovorimo i napravimo prelaz za kamione, robu, autobuse, da radi 24/7, jer bismo time dodatno doprineli ulaganju i investicijama u ceo Banatski okrug – rekao je Vučić.

On je zahvalio premijeru Francuske Manuelu Valsu na prijemu u septembru, ističući da je to što je predsednik Vlade Francuske izdvojio 2,5 sata da sa srpskim premiijerom razgovara, velika čast za njega lično i za Srbiju.

– Pomenuo sam te susrete zbog toga što možemo da razgovaramo o većem angažmanu francuskih kompanija – rekao je Vučić, objasnivši da Srbija ima veliki suficit u budžetu i bolje rezultate nego ikada upravo zato što u našu zemlju dolaze oni koji žele da ulažu.

Fabrika "Mekafor", u čiju izgradnju je uloženo oko četiri miliona evra, nalazi se u industrijskoj zoni u Kikindi i prostire se na placu od 48.000 kvadrata, koji je Mekafor platio 30 miliona dinara.

Reč je o grinfild investiciji, a Mekafor planira da poveća broj radnika u fabrici.

Tanjug
Foto. Twitter/The Peninsula

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter