Izvor:
20.10.2016 u 20:29
0

SOLO IGRAČ: Ružić udara na Dačića i Vučića?

Potpredsednik SPS Branko Ružić kaže da nema nameru da ruši Dačića s čelne pozicije u stranci, dodajući da je njemu izazov da ruši najjačeg u zemlji a ne svog saborca.

– Meni je izazov da se borim protiv nekog ko je jak, a ne protiv nekog ko mi je saborac. A zna se ko je najjači u zemlji – kaže Ružić u intervjuu za Nedeljnik i dodaje da SPS nikada nije bila, niti će biti bilo čiji privezak.

Na pitanje da li je SPS ikebana, Ružić kaže da može biti samo korektan partner, te da je uveren da njegova stranka može dati još veći doprinos realizaciji ciljeva vlade i u funkcionisanju javnog sektora.

O poziciji SPS u timu premijera Aleksandra Vučića, Ružić kaže da, imajući u vidu duh vremena nakon "cunamija 2012. kada imate jednog kapitena koji trasira put, a svi ostali su samo šrafovi u okviru te njegove mašinerije, šrafovi koje je SPS delegirao na sasvim zadovoljavajući način svojim radom i prisustvom daju pun doprinos realizaciji ciljeva, pre svih ministar spoljnih poslova".

Objašnjava da je njegovo insistiranje da se ne zanemaruju interesi SPS-a i na, kako kaže, unutarstranačkom samopoštovanju, imalo efekta iako je tumačeno na pogrešan način čak i kod nekih partijskih kolega.

– A samo sam tražio da SPS ne bude ikebana, jer svojim kadrovskim potencijalom može dati znatno veći doprinos svemu što ova vlada pretenduje da uradi – precizan je Ružić.

Niko ih, ističe, ne sputava u davanju tog doprinosa u vladi, već je to princip koji je uspostavio Vučić – da sam opredeljuje ciljeve vlade koji su nesporni, ali i opredeljuje one koji će biti protagonisti tih ciljeva.

– Ne želim da branim Vučića, ali SNS je mlada, ideološki ipak do kraja neprofilisana stranka, u kadrovskom smislu šarenolika, kao i sa idejama. Vučić gleda da protagonisti budu autoriteti i profesionalci u svom poslu, ali i on se ponekad prevari kao kada je Sašu Radulovića predložio za ministra. U tom političkom nastajanju SNS-a i postojanju i konstantnosti SPS-a i SNS-a je razlog naših nijansi i razlika – objašnjava.

Upitan da li mu je onda krivo kada Vučić savetuje Dačiću da iz SPS-a u vladu povede Aleksandra Antića, a ne Branka Ružića, potredsednik SPS kaže da nikada nije čuo da je Vučić to rekao Dačiću.

Ne smatra, naime, da postoji ta vrsta političke cenzure.

Ružić, za koga Nedeljnik kaže da slovi za jednog od najvećih opozicionara, potvrđuje da će uvek biti opozicija nerazumevanju, nezdravorazumskim i neprincipijelnim stavovima, iako ističe da ne razume percepciju u javnosti ili kod nekih ljudi iz SNS-a da je opozicionar.

– Ponekad mi je smešno, ponekad čudno zašto se toliko energije troši na svaku moju izgovorenu reč. A često i neizgovorenu – primećuje, a za sebe kaže da politiku sagledava mnogo ozbiljnije nego što mu se spočitava.

Niti sam skandal-majstor, niti sam plitkouman da ne znam šta je politika danas u Srbiji, odgovara onima koji ga doživljavaju kao nedovoljno ozbiljnog.

– Pokušao sam da dam dozu samopoštovanja svima nama u SPS-u, ali i da pružimo ruku saradnje SNS-u, uz uvažavanje njihove snage sa sijaset koalicionih partnera, ali i da se uvaži snaga SPS-JS", poručuje, a na pitanje mogu li ministar Aleksandar Vulin ili demokrate da budu veći levičari od Dačića, odgovara da je to nadrealno, jer SPS, kako tvrdi, ima odgovornost za socijaldemokratiju u Srbiji.

A upitan da li bi Vučić imao podršku SPS za sporazum Srbije i Kosova, kratko odgovara: "Naravno".

Tanjug
Foto: YouTube Printscreen/plusradio010

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter