Izvor:
21.10.2016 u 00:35
0

DRŽAVA MISLI O MLADIMA: Potpisani ugovori sa 16 srpskih opština

Ministarstvo omladine i sporta saopštilo je danas da je potpisan ugovor sa 16 jedinica lokalne samouprave, koje, kako je istaknuto, spadaju u red najznačajnijih partnera Ministarstva u ostvarivanju ciljeva Nacionalne strategije za mlade i Zakona o mladima.

Ministarstvo omladine i sporta je, uključujući ovo potpisivanje ugovora, do sada finansiralo 462 projekata jedinica lokalnih samouprava sa oko 270 miliona dinara, navedeno je u saopštenju.

"Uveren sam da aktivnosti koje će se, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, sprovoditi u 16 gradova i opština, a koje obuhvataju razvijanje usluga i mehanizama koji pospešuju zapošljivost i zaposlenost mladih, stvaranje uslova za kvalitetno provođenje slobodnog vremena i aktivno učešće mladih u društvu , odražavaju potrebe mladih iz svake lokalne zajednice ponaosob", rekao je ministar Vanja Udovičić.

Mi ćemo, kao i do sada, naveo je Udovičić, nastaviti da pružamo neophodnu stručnu i savetodavnu podršku svim lokalnim kancelarijama za mlade.

Kontinuirana podrška Ministarstva lokalnim samoupravama, kroz konkurse za finansiranje projekata kojima se realizuju ciljevi Nacionalne strategije za mlade predstavlja ujedno i podsticaj mladima u organizovanju, društvenom delovanju i zapošljavanju, a sve u cilju razvijanja njihovih ličnih potencijala i ostvarivanja opšte društvene dobrobiti, kaže se u saopštenju.

Tanjug
Foto: Twitter / Вања Удовичић

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter