Izvor:
21.10.2016 u 20:25
0

DOBRA VEST ZA SRPSKE DRŽAVLJANE: Dačić najavio ukidanje viza za ulazak u Kinu

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da je realno da se ukidanje viza za građane Srbije i Kine dogodi početkom 2017.

„Ukoliko sve ide dogovorenom dinamikom to je sasvim realan rok“, rekao je Dačić na konferenciji za novinare.

On je objasnio da se sada očekuje da kineska vlada da saglasnost na tekst sporazuma nakon čega bi premijeri dve zemlje trebalo da ga potpišu, verovatno na samitu Kine i 16 zemalja u Rigi početkom novembra.

„Ako to tamo bude potpisano sledi ratifikacija u parlamentu i nakon toga on stupa na snagu. Tako da je sasvim realno da se to desi. To znači da će svi imati pravo da putuju bez viza 30 dana“, rekao je Dačić.

Govoreći o otvaranju avionske linije između Beograda i Pekinga ili Šangaja, Dačić je rekao da će i naša i kineska avio kompanija imati veliki interes za to, kao i da bi to bilo veoma korisno u političkom, ali i ekonomskom smislu.

Tanjug
Foto: Twitter / Ивица Дачић

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter