Izvor:
14.08.2019 u 13:33
0

MIHAJLOVIĆ I NOVA PREDSTAVNICA UNDP: Nastavak uspešne saradnje!

Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović razgovarala je danas s novom stalnom predstavnicom UNDP-a u Srbiji Fransin Pikap o saradnji dve institucije u oblasti rodne ravnopravnosti, s posebnim osvrtom na borbu protiv rodno zasnovanog nasilja i ekonomsko osnaživanje žena.

Mihajlovićeva je istakla da su Koordinaciono telo i UNDP do sada imali odličnu saradnju i izrazila uverenje da će još bolje sarađivati u budućnosti, na čelu sa novom stalnom predstavnicom.

– Posebno smo ponosni na projekat „Integrisani odgovor na nasilje nad ženama i devojčicama“, koji je pokazao da samo kooridinisanim radom svih relevantnih institucija možemo ostvariti rezultate u borbi sa ovom pošasti – rekla je ona.

Podrška Ujedinjenih nacija nam je izuzetno važna i u narednom periodu želimo da se još više fokusiramo na lokalni nivo i podršku lokalnim zajednicama u naporima usmerenim ka boljem položaju žena, rekla je Mihajlovićeva, saopšteno je njenog kabineta.

Fransin Pikap rekla je da Koordinaciono telo ima punu podršku UNDP-a te da su veoma zadovoljni saradnjom i dosadašnjim aktivnostima.

Zbog dobrih rezultata koje smo postigli kroz ''Integrisani odgovor – očekujemo produžetak projekta i nastavak saradnje. Podrška ženama u biznisu, lakši pristup finansijama, naročito ženama preduzetnicama su još jedna od oblasti gde vas možemo podržati“, rekla je Pikap.

Na sastanku je bilo reči i o projektu fokusiranom na suzbijanje zloupotrebe lakog naoružanja na Zapadnom Balkanu, s obzirom na to da se vatreno oružje često koristi u porodičnom nasilju i da je najveći broj žena žrtava nasilja ubijen zloupotrebom vatrenog oružja.

Potpredsednica Vlade poklonila je Fransin Pikap u znak dobrodošlice vezeni monogram, rad žena sa sela, koje u okviru inicijative Koordinacionog tela, NALED-a i Etno-mreže „Uposlimo 1.000 žena u ruralnim područjima“ proizvode tradicionalne rukotvorine, deo srpskog kulturnog nasleđa.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter