ZORAN ĐORĐEVIĆ: Unapređenje položaja penzionera je jedan od prioriteta Vlade Srbije!

 

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević obišao je Gerontološki centar “Srem“ u Rumi povodom završetka radova na rekonstrukciji objekta.

Ðorđević je istakao da je unapređenje položaja penzionera kao i briga o najstarijim građanima Srbije jedan od prioriteta Vlade Srbije i resornog ministarstva.

- Kompletnom rekonstrukcijom Centra „Srem“, Vlada Republike Srbije je još jednom pokazala da vodi odgovornu politku, odnosno da brine o svim građanima svoje zemlje, ali i o državnom budžetu, jer će ostvariti znatnu uštedu sredstava tokom kasnijeg održavanja objekta. Nastavićemo sa obnovama svih gerontoloških centara u našoj zemlji i kada svi budu izgledali kao ovaj u Rumi, biće to pobeda Srbije - rekao je ministar", saopšteno je iz resornog ministarstva.

On je istakao da država brine i o zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite i da će im od 1. januara naredne godine biti povećane plate.

Direktor Centra "Srem“ Zoran Slavujević zahvalio se Vladi Republike Srbije i resornom Ministarstvu što su prepoznali značaj objekta u Rumi, i istakao da je pomenuta rekonstrukcija objekta najveće ulaganje od kada je Ustanova osnovana.

Prilikom posete Ðorđević je održao i sastanak sa predsednikom Opštine Ruma Slađanom Mančićem u Gradskoj kući i tom prilikom razgovarali su o budućim projektima koje će resorno Ministarstvo podržati.

- Resorno Ministarstvo, kojim rukovodim, kontinuirano radi i na unapređenju položaja osoba sa invaliditetom i tim povodom smo na sastanku ugovorili da jedan od budućih projekata bude postavljanje zvučnih semafora u Rumi, što će olakšati kretanje slepim i slabovidim osobama. To je samo mali početak svega onoga što želimo da radimo i da nastavimo u saradnji sa Rumom - rekao je ministar.

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
19:55  Bingo
20:30  Upoznajte Parove
21:00  Ćirilica 
23:20  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro