Izvor:
22.08.2019 u 11:24
0

AMBASADA SAD: Fokusirati se na dijalog sa Beogradom!

Ambasada SAD u Prištini pozdravila je danas odluku o raspuštanju kosovskog parlamenta, ocenivši to važnim iskorakom za formiranje nove vlade, koja za cilj treba da ima obnovu dijaloga sa Beogradom.

Na zvaničnom fejsbuk profilu američke ambasade i ambasadora Filipa Kosneta, sugeriše se da obnova dijaloga sa Beogradom, vladavina zakona i ekonomski razvoj treba da budu u fokusu političkih stranaka u predizbornoj kampanji.

Sugeriše se i da da političke stranke treba da iznesu nove ideje o tome kako da Kosovo ne gubi više vreme na, kako se navodi, “izgradnji temelja za budućnost”.

Konstatuje se da do sada nijedna stranka nije pokrenula nijednu ideju koja bi ostavila traga na ovim pitanjima, stoga, kažu, očekuju da se to dogodi tokom predstojeće predizborne kampanje.

– Skupština je napravila važan korak napred u formiranju nove vlade. Kampanja u kojoj stranke nude nove ideje za obnavljanje dijaloga sa Srbijom, vladavinu zakona i ekonomski razvoj obezbedili bi da Kosovo ne gubi još više vremena na izgradnji temelja za budućnost – piše u izjavi američke ambasade.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter