Izvor:
25.08.2019 u 15:58
0

NEBOJŠA STEFANOVIĆ: Hrvati imaju problem sa Vučićem jer se bori za nacionalne interese Srbije!

Mislim da Hrvatska pre svega ima problem sa Vučićem zato što je predsednik svoje zemlje, koji misli svojom glavom i koji se bori za nacionalne interese Srbije.

Ovo je izjavio potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, reagujući na saopštenje Ministarstva inostranih i evropskih poslova Hrvatske.

– Ne samo što Aleksandar Vučić nije uradio ništa loše, već je naprotiv značajno pomogao u unapredjenju položaja hrvatske nacionalne manjine u Srbiji, što pokazuje da oni zapravo ne mogu da prihvate predsednika Srbije koji neće biti samo puki izvršilac onoga što Hrvatska kaže i neće samo klimati glavom na svako njihovo saopštenje- rekao je Stefanović.

On podseća da smo, nažalost, "imali i prethodne vlade u Srbiji, koje su svaki hrvatski stav i svaku njihovu tvrdnju dočekivali sa potpunim fanatizmom i oduševljenjem, te je očigledno da je Hrvatska navikla na takvo nešto".

– Danas imamo predsednika Srbije, koji se bori za svoju zemlju i za poštovanje svih nacionalnih manjina u našoj zemlji, ali koji neće da izvrće istorijske činjenice i hoće da govori o onome što je istina. I mislim da je to suština njihovog problema- naglasio je Stefanović.

Hrvatsko ministarstvo je u saopštenju ocenilo "kao krajnje neprihvatljivu izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kojom opravdava oružanu pobunu protiv hrvatskih vlasti sa ciljem rušenja ustavnopravnog poretka početkom devedesetih godina".

Izvor: B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter