Izvor:
25.10.2016 u 19:59
0

AMERIČKI AMBASADOR O ODAVANJU INFORMACIJA: Čuo sam Vučića, ali ne znam ništa o detaljima

Pročitao sam šta je rekao premijer Srbije, ali ništa ne znam o detaljima. Nemam komentar! Ovim rečima američki ambasador u Srbiji Kajl Skot danas je u Užicu prokomentarisao izjavu Aleksandra Vučića da neko iz vrha UKP dostavlja informacije stranim obaveštajcima i ambasadama.

Kajl, koji je danas obišao i Valjaonicu bakra, kompaniju u Sevojnu iza koje stoji američki kapital, kazao da užički kraj raspolaže velikim turističkim potencijalom, ali da je najveći ekonomski problem što je ovaj kraj daleko od autoputeva.

Investitori traže putnu infrastrukturu – kazao je Skot

Ambasador SAD rekao je da je prirodna lepota užičkog kraja neverovatna i da će doći u njoj da uživa kada bude imao više vremena.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković podsetio je da je kroz programe USAID Amerika u poslednjih 20 godina pomogla Užice donacijama vrednim tri milona evra.

– Upoznao sam njegovu ekselenciju o interesovanju američkih kompanija u ulaganje u aerodrom "Ponikve". Saznao je i za našu hidrocentralu, drugu u svetu posle one na Nijagari, koja je proizvodila struju po Teslinim principima – kazao je gradonačelnik.

Petković je rekao da je Skotu predložio da se uspostavi "bliži kontakt, neka vrsta pobratimstva" između Užica i američkog grada Nijagara.

Tanjug
Foto: serbia.usembassy.gov

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter