Izvor:
12.09.2019 u 13:17
0

NA IZBORE SAMO SA KOSOVSKIM DOKUMENTINMA: Pala odluka centralne izborne komisije! (FOTO)

Odluka Centralne izborne komisije Kosova da se na predstojeće izbore može izaći samo sa kosovskim dokumentima skandalozna je, izjavio je danas poslanik SPS-a Ðorđe Milićević i dodao da je to još jedan u nizu pokušaja da se zastraše Srbi, kao i pokušaj da se Srpska lista izbriše sa političke scene.

Milićević je na konferenciji za štampu u Skupštini Srbiji kazao da Socijalistička partija Srbije pruža punu podršku Srpskoj listi i poziva sve građane na Kosovu i Metohiji da na predstojećim izborima glasaju za tu listu.

– Ovo je za nas pitanje opstanka i niko ne može na podeli i posvađa Srbe na KiM. Ohrabrujuća je spremnost onih koji žive na KiM, a smatraju Srbiju svojom državom, da se bore za budućnost i za opstanak na tim prostorima – kazao je Milićević.

Istakao je da je odluka pokrajinske izborne komisije pokazuje da ima za cilj da zastraši Srbe na Kosovu i Metohiji, da predstavlja još jedan dodatni pritisak, odraz nemoći i pokuašaj da izbršu Srpsku listu sa političke scene što je nemoguće i što neće proći.

Izrazio je očekivanje da će međunarodne organizacije i EU brzo reagovati.

– Oni koji su doneli pravila, danas ih upravo krše. Nije nama čudno što ta odluka dolazi od albanskih partija, čudno je da ovu odluku podržavaju oni koji govore da su predstavnici Srba i to je ono što je loše – kazao je poslanik SPS-a.

Kada je reč o stavu opozicije da bojkotuju izbore na KiM, Milićević je kazao da oni to obrazlažu navodnom nemogućnošću da promovišu program i ideje.

Kaže da se tu ne radi o programu i idejama, koji su već dobro poznati građanima, već da je to upravo i razlog, jer niko ne bi prihvatio da stane na njihovu listu za naredne izbore i podrži njihov program i ideje.

– Oni imaju samo jedan cilj, a to je bojkot, jer je to jedini način da pobegnu od političkog kraha koji bi doživeli na predstojećim izborima – istakao je Milićević.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/ Beta News Agency

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter