Izvor:
12.09.2019 u 18:17
0

ČEŠKA NE POVLAČI PRIZNANJE: Potpuno i konačno priznajemo Kosovo!

Ministarstvo spoljnih poslova Češke saopštilo je da je ta zemlja priznala Kosovo "u potpunosti i nepovratno" i navelo da se nikada do sada nije desilo da Češka povuče neko priznanje.

Češko ministarstvo je to saopštilo na svom sajtu povodom najave predsednika te zemlje Miloša Zemana da će pokušati da vidi da li je moguće povlačenje priznanja Kosova.

Ministarstvo navodi da je Vlada Češke, Rezolucijom br. 635 od 21. maja 2008. godine, priznala Kosovo i pristala na uspostavljanje diplomatskih odnosa.

– Bilo je to de jure priznanje, tj. potpuno i konačno priznanje države u smislu međunarodnog prava. Češka nije opozvala priznanje bilo koje države u svojoj praksi – navodi se u saopštenju.

U saopštenju se podseća na ugovore koje su potpisale dve strane i navodi da "Češka ima jasan interes da održi međunarodne ugovore sa Republikom Kosovo, uključujući obaveze koje proizilaze iz njih za obe strane"

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter