Izvor:
16.09.2019 u 11:33
0

ANA BRNABIĆ: OD 1. novembra povećanje PLATA!

Predsednica vlade Ana Brnabić na konferenciju za novinare najavila povećanje plata od 8 do 15 odsto.

Povećanje plata biće od 1. novembra ove godine.

Najveće povećanje imaće zaposleni u zdravstvu. Medicinske sestre mogu da očekuju 15 odsto veća primanja, dok će lekarima biti veća plata 10 odsto.

Brnabiće je naglasila da će Vlada srbije 1. decembra isplatiti jednokratnu pomoć u visini od 5.000 dinara, a od 1. januara 2020. godine, penzioneri će imati veće penzije, bar, pet odsto.

Premijerka je najavila nova ulaganja u infrastrukturu.

-Ponosna sam što danas mogu da kažem da smo na sednici vlade usvojili predlog pozitivnog rebalansa budžeta, i to ćemo proslediti večeras na odlučivanje Skupštini. Rebalans u prošlosti uvek je bio u negativnom kontekstu. Ovo je prvi pozitivni rebalans u istoriji Srbije i to znači da ga imamo, ne zato što smo povećali rashode, već zato što smo povećali prihode, koji su veći od očekivanih. Tako da želimo da vratimo nešto građanima Srbije. I da za bolji život građana, uložimo sredstava za infrastrukturu –kazala je Ana Brnabić.

Izvor: B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter