Izvor:
17.09.2019 u 11:55
0

ALEKSANAR VUČIĆ: Sa Palmerom ima dosta toga da se razgovara o Kosovu i regionu!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da sa zvaničnikom Stejt departmenta Metjuom Palmerom "ima dosta toga da razgovara o Kosovu i regionu", ali da iz toga ne treba izvlačiti zaključke da li je pozicija Srbije sada bolja nego ranije.

Nisam u stanju da komentarišem da li je bolja ili lošija pozicija, jer sam se tih procena od neodgovornih naslušao u prošlosti. Kad igrate utakmicu, igrate do kraja, dok sudija ne svira kraj, do 90 ili 95 minuta. Ne možete da procenjujete u 37 minutu – rekao je Vučić novinarima.

Daleko smo, kaže, od rešenja.

Naš posao je da se borimo za ostvarenje naših nacionalnih interesa i da razumemo da stvari ne mogu da izgledaju kako mi želimo i da u odnosu s međunarodnom zajednicom ne učestvujemo u ''fontani želja'', pa da bude kako mi želimo – rekao je Vučić.

On je prokomenatrisao da je njegov govor u Pranjanima privukao, posle autorskog teksta o plebsu i eliti, najviše pažnje, upravo zato što je reakao istinu, i Amerikancima i Srbima, u lice.

"Mi smo ti koji moramo da pođemo od sebe, da shvatimo da smo i mi pravili greške, ne male, već velike, da menjamo sebe, pa tek onda da tražimo od onih koji su veći, da sebe preispitaju zašto su sve to radili Srbiji, da li je bilo neophodno i da li je zaista uvek bilo u njihovom ineteresu".

Razgovor s Palmerom, inače, bio je, prema Vučiću, ozbiljan i odgovoran i nastaviće ga u narednom periodu, "u Njujorku ili ovde u Beogradu."

"Gde god bude postojala mogućnost sretaćemo se", rekao je Vučić i dodao da s Palmerom ima "mnogo toga da priča o Kosovu i regionu"

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter