Izvor:
18.09.2019 u 06:28
0

MAKRON: Šalje eksperta zbog istrage napada u Saudijskoj Arabiji!

Francuska će poslati eksperte u Saudijsku Arabiju koji će pomoći u istrazi napada na naftno postrojenje Saudi Aramko, za koje SAD optužuje Iran, saopštila je Jelisejska palata.

Predsednik Francuske Emanuel Makron oštro je osudio napad, prenela je Jelisejska palata i uverio saudijskog prestolonaslednika Muhameda Bin Salamana da je Francuska posvećena miru u regionu Bliskog istoka.

"Odgovarajući na zahtev Saudijske Arabije, predsednik Makron je potvrdio princu da će Francuska poslati svoje eksperte u Saudijsku Arabiju, koji će učestvovati u istragama s ciljem da se otkrije ko je i na koji način počinio napade", saopšteno je iz Jelisejske palate.

Napad koji je prepolovio izvoz Saudijske Arabije mogao bi da našteti nameri francuske diplomatije da spreči konflikt između SAD i Irana, rekle su diplomate Rojtersu nakon što je francuski visoki zvaničnik imao razgovore u Saudijskoj Arabiji.

Odgovornost za napad na naftno postrojenje u Saudijskoj Arabiji prezueli su jemenski pobunjenici Huti, koje podržava Iran, ali SAD tvrde da si krstareće rakete i dronovi lansirani iz južnog Irana i severnog dela Zaliva.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter