Izvor:
19.09.2019 u 12:01
0

STOJANOVIĆ OTKRIVA: Priština kupuje glasove Srba na OVAJ način!

Zamenik ministra finansija u prištinskim privremenim institucijama samouprave Bojan Stojanović ocenio je danas da je raspisivanje javnog poziva za dodelu bespovratnih subvencija poljoprivrednicima od strane resornog ministarstva u Prištini pokušaj kupovine glasova Srba i trgovine izbornom voljom građana.

Stojanović je novinarima u Gračanici izjavio da želi da razobliči priču o subvencijama, istakavši da se radi o brutalnoj laži, jer postoji upustvo Ustavnog suda Kosova o tome kakve su nadležnosti vlade u ostavci i kako se koriste budžetska sredstva.

Prema njegovim rečima, na početku godine definiše se budžet za sve institucije, uključujući i Ministarstvo poljoprivrede.

Uprkos tome, u okviru Programa za društveno-ekonomsku integraciju malih farmi u zajednicu, kosovsko Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja raspisalo je javni poziv za dodelu tri miliona evra bespovratnih subvencija poljoprivrednicima.

Po oceni Stojanovića, ne može se samovoljno i mimo procedura, kao i bez rezervacije sredstava, raspisati projekat u vrednosti od tri miliona evra.

Da se radi o brutalnoj laži govori i činjenica i podatak da mi u Ministarstvu finansija nemamo nikakav čak ni zahtev, a ne alokaciju budžeta, u iznosu od tri miliona evra za sprovođenje takvog programa. Da bi ste sproveli program vlada treba da bude u punom kapacitetu, morate da imate javnu raspravu o tome… To se nije desilo i samim tim želim da prenesem poruku građanima da ne nasedaju na laži i lažna obećanja, jer tog budžeta nema i tih sredstava neće biti – rekao je Stojanović.

On je naveo da u prilog njegovoj tvrdnji govori i spot Ministarstva poljoprivrede kojim se, kako ocenjuje, dovodi u zabludu građanstvo da li projekat sprovodi ministarstvo ili politička stranka.

To je gruba zloupotreba i odgovorno tvrdim da je prekršeno više članova zakona i smatram da će odgovorne institucije sa tim ozbiljno da se pozabave i da ćemo na čistac isterati odgovorne iz Ministarstva poljoprivrede – zaključio je Stojanović.

Na čelu prištinskog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja nalazi se Dijana Živić, članica Samostalne liberalne stranke, koja na predstojećim izborima na Kosovu i Metohiji, zakazanim za 6. oktobor, nastupa kao opozicija Srpskoj listi.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/aafkc

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter