Izvor:
19.09.2019 u 12:56
0

VELIKA BRITANIJA: Da li će Vrhovni sud „izaći na kraj“ sa britanskim premijerom?!

Britanski premijer Boris Džonson mogao bi ponovo da suspenduje parlament čak i ako britanski Vrhovni sud presudi da je njegova prvobitna suspenzija bila nezakonita, stoji u sudskom podnesku, koji je objavio na svom Tviter nalogu opozicioni advokat Džo Megam.

Danas je poslednji dan trodnevne rasprave pred Vrhovnim sudom Velike Britanije na kojoj treba da se utvrdi da li je Džonson postupio nezakonito kada je suspendovao parlament na pet nedelja u vreme kada su u toku pripreme za Bregzit, preneo je Rojters.

Zavisno od obrazloženja suda i dalje bi bilo na premijeru da razmotri dalju suspenziju – stoji u pravnom podnesku, naveo je Megam koji je uspešno vodio slučaj o suspenziji parlamenta pred škotskim sudom.

Džonsonov advokat je pred sudom upitan da objasni šta će Džonson uraditi ako sud utvrdi da je suspenzija nezakonita, a dokument koji je na svom Tviter nalogu objavio Megam je odgovor na to pitanje.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/CTBusiness_Glas

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter