Izvor:
19.09.2019 u 13:02
0

NASTAVAK SARADNJE: Joksimovičeva sa Folkerom o razvoju odnosa!

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je sa izaslanikom nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj zaduženim za Bliski istok, Jugoistočnu Evropu i Latinsku Ameriku Folkerom Elom o nastavku i intenziviranju bilateralne saradnje sa posebnim akcentom na ekonomske odnose.

Ministarka je ukazala na značaj i važnost činjenice da je Nemačka jedan od najznačajnijijih bilateralnih donatora – u poslednjih 18 godina opredelila je više od 1,8 milijardi evra bespovratnih sredstava za brojne razvojne projekte. Time je, prema njenim rečima, potvrđeno da je ta država i važan strateški, ali i spoljno politički partner Srbije, saopšteno je iz Ministarstva za evropske integracije.

Jadranka Joksimović zahvalila je i na značajoj podršci Ministarstvu koja rezultira intenzivnom saradnjom kroz pregovore o članstvu u EU. U tom smislu, napomenula je da je Srbija posvećena procesu pristupanja i istovremeno sprovođenju reformi – posebno u oblastima poput ekonomije i vladavine prava, saopšteno je.

Izaslanik nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj, koji je zadužen za Bliski istok, Jugoistočnu Evropu i Latinsku Ameriku Folker El potvrdio je da će Nemačka nastaviti da podržava evropski put Srbije i reforme čiji su efekti pozitivni što potvrđuje i zainteresovanost inostranih investitora za ulaganja u srpsku privredu.

Sagovornici su razgovarali i o pregovorima dve države o razvojnoj saradnji koji će biti održani novembra meseca u Berlinu – tokom kojih će se precizirati oblasti za koje će Nemačka opredeliti razvojna sredstva, ali i drugim oblicima saradnje koji će podstaći razvoj Srbije i ubrzati proces EI. Ocenili su da su odnosi dve države na visokom novou, odnosno da postoji obostrano raspoloženje za njihovim intenziviranjem.

izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter