Izvor:
23.09.2019 u 12:16
0

PREDSEDNIK IRANA KRENUO U NJUJORK: Amerikanci ne žele da Iranci učestvuju, ali mi ipak hoćemo!

Predsednik Irana Hasan Rohani krenuo je u Njujork na zasedanje Generalne skupštine UN gde će tražiti podršku zbog pritisaka iz SAD.

Rohani je novinarima pred odlazak rekao da njegova delegija ide u Njujork uprkos nevoljnosti američke administracije da im izda vize.

Za nas je važno učešće na Generalnoj skupštini UN, a važni su i razgovori na različitim nivoima. Amerikanci ne žele da Iranci učestvuju, ali mi ipak hoćemo – rekao je predsednik Irana.

Tenzije između Teherana i Vašingtona rastu od maja 2018. kada su se SAD povukle iz međunarodnog sporazuma o iranskom nuklearnom programu i ponovo uvele sankcije toj zemlji u okviru održavanja maksimalnog pritiska.

Okrutne akcije protiv iranske nacije, kao i komplikovani problemi s kojima se naš region suočava, zahtevaju da budu objašnjene narodima i nacijama celog sveta – dodao je Rohani.

Iranski predsednik je nedavno rekao da će u UN predstaviti plan regionalne saradnje.

U Njujorku se ove nedelje održava Generalna debata 74. godišnjeg zasedanja Generalne skupštine UN.

Izvor: B92
Foto: Twitter/IrnaEnglish

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter