Izvor:
23.09.2019 u 16:30
0

KOSOVO: Pojačana bezbednost zbog održavanja prevremenih parlamentarnih izbora!

Kosovska policija utvrdila je operativni plan za kontrolu bezbednosti tokom održavanja prevremenih parlamentarnih izbora, 6 oktobra.

Operativni plan je, kako prenosi Koha, utvrđen na sastanku direktora policije i saradnika, a Rašit Kalaj je tom prilikom rekao da je stvaranje bezbednosne klime za sve građane, kao i održavanje reda, mira i javne bezbednosti pre, tokom i posle izbornog procesa, glavna briga policije.

Operativni plan predviđa sprovođenje policijskih aktivnosti u nekoliko faza, između ostalog, u predizbonom procesu i angažovanju i obezbeđivanju bezbednosti u ključnoj fazi izbornog dana kao dana "D", kao i perioda nakon izbora, koji predviđa transport izbornog materijala.

„Kosovska policija će angažovati dovoljan broj policajaca različitog profila, koji pripadaju različitim jedinicama unutar kosovske policije, a preduzete su i dodatne mere imenovanjem policijskih koordinatora pri CIK-u i drugim relevantnim institucijama", navodi se u saopštenju.

Na sastanku je navodi se, bilo reči i o pokretanju i procesuiranju bilo kojeg krivičnog dela protiv glasačkog prava i preduzimanja svih proceduralnih / krivičnih mera protiv svakog ko krši zakone koji regulišu / sankcionišu nezakonita dela protiv slobodnih izbora i demokratski, u uskoj koordinaciji i saradnji sa tužilaštvom na osnovu akcionih planova i prethodnih sporazuma zasnovanih na zakonu.

Izvor: Tanjug
Foto. arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter