Izvor:
31.10.2016 u 01:50
0

Dačić odbrusio NATO lobisti: Čedo, radiš protiv Srbije, nemoj da se čikaš!

Beograd će uložiti maksimum napora u dijalog sa Prištinom, ali Srbiju nećemo dati ni za šta, poručio je lider SPS i vicepremijer Ivica Dačić.

On je naveo da u tome postoji apsolutna saglasnost sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

– Mi smo za stabilnost, uložićemo maksimalno za dijalog, ali Srbiju nećemo dati ni za šta, jer mi smo Vlada Republike Srbije. U tom smislu postoji apsolutna saglasnost i jedistvo između Aleksandra Vučića i mene, odnosno između SNS i SPS”, rekao je Dačić na obeležavanju 26 godina od osnivanja Gradskog odbora SPS Beograda koje je održano u Lazarevcu.

Navodeći da Srbija nikada neće prihvatiti jednostrane poteze, Dačić je rekao da ga je lider LDP Čedomir Jovanović “prozvao” da Srbiju vraća unazad i traži da se Srbija izjasni da li Rusija ili EU, te da su ti zahtevi naručeni sa zapada.

– Čedo, nemoj da se čikaš. Ako ćeš to pitanje da staviš na referendum, svi znaju kakav će biti odgovor. Gde on živi i za koga radi – naveo je Dačić.

Kako je rekao, Srbija ima mogućnost da njeni prijatelji, Kina i Rusija, stave veto na ulazak Kosova u UN.

– Rusija treba da stavi veto na ulazak Kosova, a mi kako kaže Čeda, treba da uvedemo sankcije Rusiji. Ne priča on protiv Rusije nego protiv Srbije, jer taj potez znači da će Kosovo da uđe u UN – rekao je Dačić.

On smatra da su takvi zahtevi naručeni od zapadnih zemalja da bi se Srbija odvojila od Rusije, i to ne zbog Rusije, nego da bi se lakše rešio problem Kosova i Metohije.

Dačić, koji je i ministar spoljnih poslova, kaže da su rezultati saradnje sa SNS to što je stvorena stabilna Srbija, te da su otvoreni pregovori o članstvu u EU.

Nije samo cilj, kaže Dačić, da Srbija uđe u EU, nego da se zaštite naši nacionalni i državni interesi.

Govoreći o smanjenju deficita, Dačić ocenjuje da su uštede i ono što je zarađeno veliki uspeh, te da zato sada ima novca za povećanje plata i penzija.

Dačić navodi i da je povećanje primanja pojedinačno malo, ali da je to velika stavka u budžetu.

Prema njegovim rečima, sada prioritet Vlade mora biti rast BDP-a, nova radna mesta i nove perspektive.

Govoreći o 26 godina postojanja SPS, Dačić ističe da ta stranka mora da nastavi da se reformiše, da je u političkom smislu 26 godina brzo prošlo i da je stranka izvukla pouke, te da se socijalisti ponose rezultatima ostrvarenim u protekle četiri godine u koaliciji sa SNS.

Dačić kaže da se ne živi od prošlosti i “pehara” koji je nekada ta stranka osvajala, te da je socijalistima potrebna vizija kakva Srbija treba da bude, kao i političko savezništvo na tom putu.

– Mi ne volimo baš mnogo promene. Promene su đavolsko delo, govorio je prorok Muhamed, ali moramo da se menjamo da nas ne promene – poručio je Dačić funkcionerima SPS i članovima stranke u Domu kulture u Lazervcu.

B92
Foto: Twitter/InSerbia News

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter