Izvor:
09.10.2019 u 12:51
0

SKUPŠTINA SRBIJE: Završena rasprava o finansijskim zakonima!

Skupština Srbije završila je danas raspravu u pojedinostima o setu zakona iz oblasti finansija.

Glasanje o predlozima zakona o investicionim fondovima, kao i o predlozima zakona o kontroli državne pomoći, računovodstvu, reviziji i izmena i dopuna Zakona o osiguranju depozita zakazano je za sutra u 11.15 sati.

Na dnevnom redu aktuelne sednice je i rebalans budžeta za 2019. godinu, a poslanici su se o toj tački već izjasnili pre dva dana nakon što su završili raspravu o pojedinostima.

Poslanik SNS Aleksandar Marković se tokom rasprave osvrnuo na delovanje opozicije u Srbiji, rekavši da Savez za Srbiju svaki dan lepljenjem nalepnica pokazuje svu bezidejnost i nedostatak političkig programa. Ocenio je da je "najbestidniji" među njima Boško Obradović nalepnicu zalepio čak u holu parlamentu, te dodao da mu nije jasno zašto obezbeđenje nije reagovalo.

Marković je rekao da je čak i Goran Ješić iz DS Obradovićevo delo prokomentarisao negativno: "Kako da ispadneš idiot, moron i glupan. Uputsvo sa pratećim tekstom u tri slike". Na tim slikama koje je podelio Ješić, kaže Marković, nalazi se Boško Obradović u akciji lepljenja nalepnica.

Poslanik SNS se osvrnuo na navode da je Branislav Trifunović u Narodnom pozorištu u Leskovcu tokom izvođenja predstave "Pad" pocepao zastavu Srbije. Marković je Trifunovića nazvao "spodobom" koja cepa srpsku zastavu, pa to posle pravda umetičnkom slobodom.

"Kako ga nije sramota? Koliko je predaka naših poginulo za tu zastavu", upitao je Marković.

On je pokazao forografiju predsednika opštine Stari Grad Marka Bastaća na kojoj, navodno, puši marihuanu. Marković je rekao i da ga zabrinjava narastajuća agresija u srpskom društvu.

Tokom rasprave bilo je polemika o stranim investitorima, a poslanik SRS Aleksandar Šešelj je istakao da postoje pritisci sa zapada da se odustane od investicija koje ne dolaze od njih.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter