Izvor:
31.10.2016 u 02:52
0

Hteli da nam se ponovi 2003. : Crnogorska mafija i strane agenture stoje iza pokušaja atentata na Vučića?!

Nakon što je u blizini porodične kuće predsednika vlade pronađeno oružje, postavlja se pitanje ko je hteo da izvrši atentat na Vučića!

Policija je juče na 15 metara ispred porodične kuće premijera Srbije pronašla zamotanu zolju, koja može da uništi i blindirani automobil, i četiri ručne bombe. Ovim je sprečen pokušaj ubistva predsednika Vlade Srbije, saznaje „Alo“!

Prema saznanjima našeg lista, kontejneri puni oružja pronađeni su na samom uglu Bulevara JNA i ulice Jakova Galusa, nedaleko od porodične kuće premijera Vučića u Jajincima, gde predsednik Vlade često boravi i skreće ka svom domu. U njima su pronađeni raketni bacač zolja, četiri ručne bombe i 100 komada municije kalibra 7,62 milimetra.

– Na samo trideset metara od puta gde premijer Srbije često ulazi u svoju kuću i gde njegov automobil mora da uspori na livadi u šumi pronađene su četiri ručne bombe u kontejnerima, zolja i veća količina oružja, verovatno namenjena za likvidaciju premijera Srbije. Ovim je sprečen atentat na premijera – kaže naš izvor iz bezbednosnih službi i dodaje da je sve to prijavio građanin oko 16.05.

Na lice mesta odmah po prijavi izašle su kontradiverzione ekipe i sve jedinice policije, a kako saznajemo, pored navedenog oružja pronađeno je četiri ili pet metaka automatskog naoružanja, kao i između 10 i 15 metaka nepoznatog kalibra. Po nalogu resornog tužilaštva naređeno je da se uzme DNK uzorak sa zolje i ručnih bombi koje su pronađene.

Dragomir Anđelković, politički analitičar, ocenio je za „Alo!” da se nada da je pronađeno oružje samo poruka premijeru Srbije Aleksandru Vučiću.

– U boljem slučaju to bi mogla da bude samo poruka, a u gorem direktno ugrožavanje bezbednosti i života premijera. S druge strane, pronađeno oružje ne bi trebalo da bude predmet velikih spekulacija, već ozbiljne policijske istrage. Ono što me plaši jeste što je Srbija postala poprište obračuna mafijaških klanova koji se u nju prelivaju iz Crne Gore – rekao je on.

Božidar Spasić, bivši operativac službe Državne bezbednosti, okarakterisao je slučaj atentata na Vučića kao izuzetno ozbiljan, ali u ovom času, smatra on, samo može da se pretpostavi zašto je to oružje bilo tu.

– Sada ne možemo da govorimo o pripremi atentata ili državnom udaru, ali možemo da poručimo MUP-u i celoj državi da moraju mnogo ozbiljnije da se bave premijerovom bezbednošću, ali i bezbednosnim prstenovima oko njega. Pre dve nedelje čovek je došao do zgrade Vlade noseći dve bombe. Ovo je jedna od najozbiljnijih nerazjašnjenih situacija, a svetlo na nju bacaju događaji koji su joj prethodili – pokušaj udara u Crnoj Gori i otkrivanje špijunske grupe u Srbiji – kazao je on.

Alo
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter