Izvor:
10.10.2019 u 16:09
0

TOMAS GREMINER PORUČUJE: Važno je nastaviti sa reformama!

Generalni sekretar OEBS-a Tomas Greminger završio je danas dvodnednevnu posetu Srbiji gde je razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić, ministrom inostranih poslova Ivicom Dačićem, predstavnicima opozicije, civilnog društva i medija, navedeno je u saopštenju OEBS-a.

Tokom susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem Greminger je istakao da je Srbija postigla znatan napredak na njenom programu reformi.

Važno je da zemlja nastavi reformski put, naveo je Greminger i dodao da Srbija ne treba da se ustručava da u potpunosti iskoristi ekspertizu OEBS-a.

Misija OEBS u Srbiji će nastaviti da sinhronizuje i prilagođava svoje aktivnosti prema evoluirajućim potrebama Srbije kako bi bolje podržala ključne reformske procese u skladu sa prioritetima vlade, rekao je Greminger.

On je naveo da je tokom susreta bilo reči i o regionalnim odnosnima i ekonomskoj saradnji.

Srbija igra pozitivnu ulogu u promovisanju ekonomske saradnje u korist dugoročne stabilnosti i razvoja u regionu, istakao je Greminger.

Sa srpskom premijerkom Anom Brnabić, Greminger je, između ostalog, razgovarao o inicijativama promovisanja međupartijskog dijaloga o izbornim pitanjima, pred održavanje parlamentarnih i lokalnih izbora 2020. godine.

Nadam se da će se svi politički činioci konstruktivno angažovati u razgovorima o tome kako da se obezbede ravnopravni uslovi za održavanje slobodnih i fer izbora – rekao je Greminger.

Brnabićeva i Greminger su razgovarali i o Nacrtu medijske strategije, koja je centralna za zdravije medijsko okruženje i zasnovana na principima slobode medija, etike i profesionalizma, navedeno je u saopštenju OEBS-a.

Završetak i sprovođenje strategije su od ključnog značaja, rekao je Greminger.

On se sastao i sa ministrom inostranih poslova Ivicom Dačićem, kome je preneo da je Srbija pouzdan i aktivan partner u OEBS-u što je i tokom predsedavanja OEBS-om 2015. dokazao promocijom regionalne saradnje i stabilnosti.

Greminger se sastao i sa zamenikom predsednika skupštine Veroljubom Arsićem, predstavncima opozicionih partija, kojima je istakao da je jaka opozicija ključan element demokratije, dok je u susretu sa predstavncima civilnog društva ponovo potvrdio da OEBS podržava njihov rad.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter