Izvor:
11.10.2019 u 07:50
0

NASTAVAK DIJALOGA BEOGRADA I PRIŠTINE: „Neće biti jednostavno“! (FOTO)

Direktorka Centra za evroatlantske studije Jelena Milić uverena je da je sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i specijalnog izaslanika američkog predsednika Donalda Trampa Ričarda Grenela bio težak, samim tim i što nema dovoljno informacija o tome.

– Verujem da je susret bio vrlo težak. Upravo to što nema dovoljno informacija mi govori o tome da je bio težak susret, inače bismo imali informacije – rekla je ona.

Kada je reč o nastavku dijaloga Beograda i Prištine, Milić je izrazila bojazan da sa liderom pokreta Samoopredeljenje Aljbinu Kurtiju, pobednikom vanrednih izbora na Kosovu, to neće biti jednostavno.

Kurti, kako kaže, ne razmišlja o tome šta je moguće uraditi, nego šta on misli da je dobro.

– Sad je velika odgovornost na kolegama iz civilnog društva na Kosovu da stave i Kurtija u neke razumne granice. Njegove izjave su sve više zabrinjavajuće, meni nažalost nisu iznenađujuće – rekla je Milić

On s jedne strane kaže da će se zalagati za poštovanje zakona – ako je tako, onda "ne možeš selektivno da biraš ko će od predstavnika Srba da uđe u vladu, nego imaš ustavna ograničenja u vezi sa tim", objašnjava ona.

– Eskalacija Kurtija je veliki sada problem. Bojim se da je veliki problem obuzdati Kurtija – rekla je ona.

Grenel, kako kaže, nema mnogo vremena, s obzirom da se bliže američki izbor, i to je problem.

– Srbija ni na koji način nije zemlja iz 90-tih, za razliku od Kosova koje ima silazni trend. Pitanje je samo koliko će Srbija imati snage da tu novu okolnost baziranu na činjenicama koje idu više u prilog Srbiji predstavi kod različitih aktera u SAD – zaključila je Milić.

Izvor: Tanjug
Foto: youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter