Izvor:
12.10.2019 u 11:29
0

BRITANSKA AMBASADORKA U SRBIJI: Treba da sačekamo i vidimo šta je konkretno na stolu!

Izbori na Kosovu tek što su zavšeni, ali se nadam da će se razgovori ubrzo nastaviti kako bi bili postignuti pozitivni rezultati, poručila je britanska ambasadorka u Srbiji Šan Meklaud.

Upitana da li je Velika Britanija bila spremna da prihvati eventualni dogovor Beograda i Prištine o "korekciji granica", ambasadorka je podsetila da njena država nije deo ovog dijaloga, koji se vodi uz posredovanje EU, ali je istakla da su rezerve Velilke Britanije prema "prekrajanju granica" dobro poznate.

Ipak treba da sačekamo i vidimo šta je konkretno na stolu – poručila je Meklaud.

Ambasadorka je ukazala da Srbija i Ujedinjeno Kraljevstvo već imaju dobru saradnju u pojedinim oblastima, ali je ocenila da postoje segmenti u kojima može da se uradi mnogo više.

Želimo bolje da razumemo Srbiju i da Srbija bolje razume nas. Naše zemlje su u prošlosti veoma blisko sarađivale, i to treba da se nastavi u budućnosti – poručila je ona.

Tamo gde imamo različite stavove, želim da razgovaramo ''kao stari, iskreni prijatelji" – rekla je Meklaud dodajući da će nastojati da tehnička podrška koju London pruža Srbiji dovede do pozitivnih promena, naročito u životima običnih građana, kao što je inicijativa e-uprava.

Ambasadorka nije želelada komentariše dijalog vlasti i opozicije o unapređenju izbornih uslova uz posredovanje EP, ali je rekla da joj je drago što Vlada Srbije razgovara sa ODIHR-om o unapređenju izbornih uslova.

Međutim, kako je navela, uzima veoma ozbiljno u obzir zabrinutosti koje su izrazile opozicione stranke.

– Važno je reći da su slobodni, nezavisni mediji jedan od najvažnijih ''stubova'' slobodne, ''zdrave'' demokratije, rekla je ambasadorka i podsetila da se Vlada Srbije obavezala da će poštovati slobodu medija na konferenciji u Londonu.

Izvor: Tanjug
Foto: en.wikipedia.org/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter