Izvor:
13.10.2019 u 11:56
0

PUTIN PORUČIO: Rusija može da igra ključnu ulogu na Bliskom istoku!

Ruski predsednik Vladimir Putin apelovao je na SAD, Izrael i Iran da prevaziđu nesuglasice kako bi oživeli pregovore o nuklearnom programu Teherana.

On ističe da nije primereno donositi jednostrane odluke o tome da li Iran ispunjava svoje obaveze prema nuklearnom sporazumu.

Tako nešto treba da uradi neutralna strana kao što je Međunarodna agencija za atomsku energiju – rekao je Putin u intervjuu za medije.

On je istakao da u svetlu američkog povlačenja iz sporazuma i ponovnog uvođenja sankcija Teheranu nije iznenađujuće da je Iran odlučio da prekine da ispunjava svoje obaveze iz tog dokumenta, ali da bi bilo bolje da ih se pridržava.

Putin je rekao da Rusija može da igra ključnu ulogu na Bliskom istoku, jer ima dobre odnose sa Iranom i arapskim svetom. On navodi da niko u Saudijskoj Arabiji ili Ujedinjenim Arapskim Emiratima ne želi sukob sa Iranom.

Putin je rekao da Rusija ima "veoma prijateljske veze" sa saudijskim princom prestolonaslednikom Mohamedom bin Salmanom i da razmatra nove investicije u Saudijsku Arabiju.

On je dodao da Rusija radi i na stvaranju zone slobodne trgovine sa Izraelom i Egiptom, poput one koju ima sa Iranom.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Bloomberg

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter