Izvor:
13.10.2019 u 13:38
0

PUTIN: Rusija može da odigra ključnu ulogu na Bliskom istoku!

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da Rusija može da odigra ključnu ulogu na Bliskom istoku pošto ima dobre odnose sa Iranom i arapskim zemljama.

On je u intervjuu za arapske televizije uključujući i saudijsku Al Arabiju, uoči posete Rijadu, rekao da niko u Saudijskoj Arabiji ni Ujedinjenim Arapskim Emiratima ne želi konfrontaciju sa Iranom.

Putin je ipak dodao da Teheranu i Rijadu ne treba posredovanje u bilateralnim odnosima ali da Rusija, koja ima veoma prijateljske odnose sa svim zemljama Bliskog istoka, "sigurno može da pomogne da prenese neke poruke stranama kako bi bolje čule jedna drugu".

Ali pošto lično poznajem lidere ovih zemalja, savršeno sam siguran da nemaju potrebe za nekim savetom ili posredovanjem. Kao veoma inteligentni ljudi oni slušaju i analiziraju sve što čuju. Sa tog stanovišta, da, mogli bismo da imamo pozitivnu ulogu u tom procesu, do izvesne mere – rekao je Putin.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/alojz

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter