Izvor:
14.10.2019 u 09:27
0

GORAN VESIĆ ZA HEPI PORTAL: VAŽAN ZAKON ZA GRAD! Srećan sam što počinje javna rasprava! (VIDEO)

Srećan sam što počinje javna rasprava o Zakonu o Starom sajmištu, jer je to znak da će zakon biti brzo u Skupštini, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić gostujući na Hepi portalu.

Srećan sam što počinje javna rasprava o Zakonu o Starom sajmištu, jer će zakon biti brzo u Skupštini.Pre pet godina, jedna od prvih odluka je bila da se obnovi rad Komisije za Staro sajmište, kako bi to mesto bilo obeleženo. –

Vesić je dodao da je koncept takav da će biti jedna institucija, koja će imati tri nezavisna muzeja, centralna kula će postati mesto gde će se održavati izložbe o stradanju na Starom sajmištu.

Kada je reč o Starom savskom mostu, most će biti uklonjen i na njegovo mesto biće izgrađen novi.

Savski most će biti uklonjen, na njegovo mesto će biti izgrađen novi most koji će imati četiri saobraćajne trake, plus zaustavne trake, imaće biciklističku i pešačku stazu… to će biti most koji će moći da primi mnogo više saobraćaja. Mi ćemo sledeće godine početi sa izmeštanjem mosta i izgradnjom novog. Stari Savski most će nastaviti da živi u Beogradu, ali u jednoj drugoj funkciji.– kazao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je gostujući na Hepi portalu podvukao da je dobro što su taksisti odustali od blokade Gazele.

Dobro je što su taksisti odustali od blokade Gazele. Mislim da nemaju prava da maltretiraju građane zbog svojih zahteva. Njihovi zahtevi su uglavnom opravdani, ali postoje drugi način na koji mogu da se bore za svoje zahteve, oni na taj način okreću građane protiv sebe. Postoje institucije sa kojima treba da razgovaraju.

Za kraj razgovora, Vesić je kazao da neće biti novih novogodišnjih ukrasa. Ali, da je sigurno da će rasveta biti uključena 15. novembra i isključena posle Sretenja.

Neće biti novih ukrasa. Ono što je sigurno, novogodišnja rasveta će biti upaljena 15. novembra. Ove godine ćemo više dati primat sedištima prigradskih opština, jer nema razloga da sve bude skoncentrisano u jednom delu Beograda. – rekao je Vesić.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter