Izvor:
15.10.2019 u 20:44
0

VETERAN OVK GUCATI: Prve optužnice tokom oktobra i novembra, očekuju se i prva hapšenja!

Specijalni sud za zločine koje su počinili pripadnici Oslobodilačke vojske Kosova podići će prve optužnice tokom oktobra i novembra.

Tada se očekuju i prva hapšenja, rekao je predsednik udruženja veterana OVK Hisni Gucati.

Gucati je rekao da su na adrese 24 bivša pripadnika OVK stigli pozivi Specijalnog suda, čime je broj poziva iz Haga, od početka godine, dostigao oko 100.

Očekujemo vreliji oktobar i novembar, jer očekujemo da prve optužnice budu podignute ovog meseca. Naši izvori očekuju hapšenja tri ili četiri osobe – rekao je Gucati, navodeći da za sada nije poznat identitet tih osoba.

Portparol ovog suda Kristofer Benet nije želeo da komentariše Gucatijeve navode.

Do sada, sud od kojeg se očekuje da uskoro obznani i prve optužnice, ispitao je tridesetak bivših pripadnika OVK, uključujući i nekoliko ključnih komandanata poput Ramuša Haradinaja, Fatmira Ljimaja, Sokolja Bašotu, Naima Maljokua, Rustema Mustafu, Samija Ljuštakua, Sokolja Dobrunu, Hazifa Mehmetija, Safeta Šalju i Sabajdina Cenu.

Predstavnici Specijalnog suda su još ranije upozorili da bi oni koji odbiju da daju iskaze mogli da budu zadržani u pritvoru. Među onima koje je sud pozvao su osumnjičeni, žrtve i svedoci.

Specijalni sud za zločine OVK formiran je kako bi se procesuirali navodi iz istrage koje je za Savet Evrope sačinio Dik Marti.

Izvor: B92
Foto: OVK/Vikipedija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter