Izvor:
16.10.2019 u 11:45
0

MINISTAR ŠARČEVIĆ: Srbija postaje LIDER u digitalnimt tehnologijama u OBRAZOVANJU!

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević ocenio je danas da je otvaranje Centra za obrazovnu tehnologiju u okviru Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja važan pomak za promovisanje pedagoške primene digitalnih tehnologija radi postizanja boljih postignuća učenika.

Predstavljajući dosadašnje rezultate u oblasti digitalizacije obrazovanja u Srbiji ministar je rekao da proces digitalizacije obrazovanja "ide svojim tokom".

"Za nepune dve godine uveli smo elektronski dnevnik u svim školama, informatiku kao obavezan predmet u osnovnoj školi. Formirano je 51 odeljenje za nadarene za informatiku u gimnazijama. Opremili smo 10.000 digitalnih učionica u Srbiji. Za ovu godinu planirano je 10.000 učionica, a da 2021. godine bude obezbeđeno još 10.000 digitalnih učionica“, rekao je ministar.

On je naveo i da je cilj da od naredne godine i za mlađe uzraste osnovne škole bude dostupno informatičko obrazovanje.

Šarčević je ocenio da je Srbija postala lider u digitalnim tehnologijama u obrazovanju kada je reč o ovom delu Jugoistočne Evrope.

Direktor Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja Branislav Ranđelović istakao je da će se Centar baviti merenjem rezultata postignutog u školama.

– Merićemo rezultate onoga što smo postigli uvođenjem digitalnih udžbenika. Bićemo korektivni faktor i neko ko trasira put kako u budućnosti da primenjujemo obrazovne tehnologije- naglasio je on.

Na skupu je potpisan i Memorandum o razumevanju između Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja i instituta Keris (Korean Education and Researć Information Service) i predstavljeni rezultati saradnje stručnjaka iz KERIS-a i ZVKOV-a u vezi osiguranja kvaliteta obrazovanja i vaspitanja u oblasti primene obrazovne tehnologije.

Na skupu su govorili direktor Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja (ZVKOV) Branislav Ranđelović, ambasador Republike Koreje Čoe Hjong Čan i predsednica Korejskog instituta za obrazovanje i informacione usluge (Keris) Hae Ja Park.

Tanjug.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter