Izvor:
19.10.2019 u 14:16
0

DODIK: Pitanje gasovoda jedna od glavnih tema sa MEDVEDEVIM!

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik najavio je da će sa premijerom Rusije Dmitrijem Medvedevim imati niz otvorenih pitanja vezanih za ekonomsku saradnju sa Ruskom federacijom.

– Republika Srpska ima nameru da se pridruži gasovodu "Turski tok – To zavisi od toga kada će gasovod da stigne u Srbiju, onda će, naravno, da krene i u Srpsku – izjavio je Dodik za medije.

On je naveo da su predstavnici Republike Srpske sa rukovodstvom "Gasproma" ranije dogovorili određene aranžmane, o čemu će, takođe, danas razgovarati s Medvedevim.

Srpski član Predsjedništva BiH je napomenuo da će sa ruskim premijerom razgovarati i o drugim vidovima saradnje, uključujući i ekonomsku.

– Upoznaću ga sa političkom situacijom u RR i problemima koji su nastali u vezi sa neformiranjem vlasti u BiH – rekao je Dodik, koji će sa Medvedevim razgovarati i o situaciji u Ruskoj Federaciji, te planovima Rusije za ekonomsku i svaku drugu saradnju.

Dodik je rekao da je činjenica da Srbija i Rusija već duže vreme imaju odličnu saradnju, koja je važna i sa stanovišta Kosova i Metohije.

– Pozicija Rusije se pokazala kao neutralna. Oni podržavaju lokalne strukture vlasti i ne mešaju se u unutrašnja pitanja, imaju svoje vojno-politicke prioritete i Rusija nije priznala Kosovo – rekao je Dodik.

Govoreći o BiH, Dodik je ponovio da Rusija stoji iza Dejtonskog mirovnog sporazuma i da je njena pozicija oko toga više puta jasno saopštena i dokazana kroz duži vremenski period.

Dodik je napomenuo da Moskva ima jasan stav i u okviru UN, te da se zahvaljujući Rusiji u Savetu bezbednosti može čuti i stav Republike Srpske.

Izvor: Tanjug
Foto: FOTO:Twitter/N1infoSA

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter