Izvor:
02.11.2016 u 18:09
0

Asade, Srbine, Srbija je uz tebe: Sirijski predsednik dao svetsku ekskluzivu srpskom novinaru, podsetio na naše prijateljstvo i rekao da…

Sirijski predsednik Bašar el Asad izjavio je da u njegovoj zemlji dobro znaju da je sve ovo kroz šta sada prolazi Sirija ranije prošla Srbija.

U intervjuu za današnju "Politiku" on kaže da se to odnosi na medijsku satanizaciju, "humanitarnu brigu" i propagandno-psihološku agresiju, podsticanje verskih sukoba, ekonomske sankcije, bombe i rakete, i na kraju, otimanje teritorije.

Podsetio je i na dugogodišnje prijateljstvo njegovog oca sa Titom, na prijateljstvo naroda Sirije i Jugoslavije, a sada i na prijateljstvo Sirije i Srbije.

Osim toga, Asada je interesovalo kako izgleda medijska scena u Srbiji i koji su mediji u vlasništvu zapadnog, a koliko u vlasništvu ruskog kapitala.

Asada je zanimalo i da li narod u Srbiji zna šta se događa u Siriji.

Lazanski, koji je na raspolaganju imao 25 minuta za intervju, preneo je Asadu da građani u Srbiji pružaju bezrezervnu podršku Siriji u borbi protiv terorista iz "Nusra fronta" i "Islamske države".

Politika
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter