Izvor:
21.10.2019 u 18:32
0

PREMIJER ODUSTAJE OD NAPORA: Vratio mandat predsedniku! Da li će biti novih izbora?

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je večeras da odustaje od napora da formira novu vladu, a nakon što nije uspeo da obezbedi većinu u parlamentu nakon septembarskih izbora.

Netanjahu, koji se nalazi na čelu Likud partije, rekao je da vraća mandat izraelskom predsedniku Ruvenu Rivlinu, nakon što je radio, kako kaže, "na uspostavljanju vlade širokog jedinstva".

Rivlin je kazao da će u narednom periodu osržati konsultacije sa različitim političkim strankama kako bi ih obavestio da će mandat za formiranje nove vlade dati Netanjauovom rivalu i lideru stranke Belo-Plavo Beni Gancu.

Ukoliko ni Ganc ne uspe da formira vladu, to će najverovatnije doveti do novih parlamentarnih izbora, trećih od aprila.

Izvor: Tanjug
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter