Izvor:
23.10.2019 u 05:46
0

USLOV ALBANIJE: Ukoliko Priština ne bude uključena u „mini Šengen“, Albanija će se povući!

Albanija će se povući iz balkanskog "mini Šengena", ako Priština ne bude uključena u tu saradnju, kaže albanski ministar spoljnih poslova Gent Cakaj.

Premijer (Albanije Edi) Rama imao je suštinski uslov, koji neće biti predmet pregovora, a to je da ukoliko Kosovo bude isključeno iz te saradnje, Albanija se odmah povlači – rekao je Cakaj u intervjuu za KTV.

On je naglasio da je "Kosovo crvena linija za Albaniju u odnosima sa Zapadnim Balkanom".

Cakaj je dodao da je princip Albanije da "ni pod kojim uslovima ne treba donositi odluke o olakšicama bez uključivanja Kosova".

Cakaj je smatra i da bi termin "mini-Šengen" trebalo da se promeni.

To je bio trilateralni sastanak Edija Rame, Aleksandra Vučića i Zorana Zaeva, nakon prethodnih sastanaka. Uskoro se očekuje da imamo sastanke sa Crnom Gorom i Hrvatskom, s Hrvatskom i Kosovom, i tako dalje. To neće biti trilateralna inicijativa – tvrdi Cakaj i dodaje da su Priština, Podgorica i Sarajevo pozvani da se pridruženi inicijativi".

Izvor: B92
Foto: pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter