IVICA DAČIĆ: Političko rešenje za Kosmet nacionalni prioritet Srbije!

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić poručio je danas u Bakuu, da je postizanje političkog rešenja za pitanje Kosova i Metohije nacionalni prioritet Srbije, koja, uprkos jednostranim potezima Prištine, ostaje posvećena nalaženju kompromisnog rešenja za to pitanje, koje će obezbediti trajni mir i stabilnost.

Dačić učestvuje na Ministarskom sastanku i 18. Samitu Pokreta nesvrstanih zemalja, koji se održava od danas do 25. oktobra u Bakuu.

On je na sastanaku istakao da Srbija izražava punu podršku poštovanju principa suvereniteta i političke nezavisnosti kao temeljima na kojima treba da počivaju međunarodni mir i bezbednost, kao i negovanje prijateljskih odnosa i saradnje između država.

- Verujemo da je svet zasnovan na vladavini prava i poštovanju ljudskih prava i dostojanstva svakog čoveka, žene i deteta, bez obzira na njihovo poreklo, veru, etničku ili bilo koju drugu pripadnost, jedina zdrava osnova za mir i održiv razvoj - rekao je Dačić.

On je istakao da je Srbija, nažalost, na sopstvenom primeru iskusila posledice nepoštovanja međunarodnog prava, teritorijalnog integriteta i suvereniteta, suočila se sa stranom vojnom agresijom na svojoj teritoriji, progonom stanovništva i uništavanjem vekovima stare kulturne i verske baštine, pokušajem secesionizma, kao i sve izraženijim teritorijalnim pretenzijama od strane jedne susedne države usmerenih ka srpskoj pokrajini Kosovu i Metohiji.
Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Nominacije
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro