Izvor:
23.10.2019 u 15:51
0

NE JENJAVA NETREPELJIVOST PREMA SVEMU ŠTO JE SRPSKO: Zabrana ulaska na teritoriju južne srpske pokrajine! (FOTO)

Zabrana ulaska na teritoriju južne srpske pokrajine Dušanu Kozarevu iz Kancelarije za KiM, još jedan je dokaz netrpeljivosti prema svemu što je srpsko na Kosovu i Metohiji, izjavio je danas direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić.

Ðurić je rekao da Kozarev nije išao u političku, već humanitarnu misiju, navodeći da je trogodišnjem dečaku Savi iz Šilova trebalo da odnose igračke koje mu je obećao prilikom prethodne posete.

Trebalo je, prema Ðurićevim recicma, Kozarev da poseti i duge Savine vršnjake i da ode do Gračanice i tamo poseti škole i Dom kulture.

– Njemu to nije omogućeno, iako nema nijednog propisa koji bi mogao da mu uskrati pravo da se slobodno kreće. Naprotiv, zabrana da se slobodno kreće predstavlja kršenje dogovora koji duže od decenije stoje na snazi, a postignuti su pod okriljem i uz garanciju EU – rekao je Ðurić.

Prema njegovim rečima, zabrana predstavlja još jedan atak na veze srpskog naroda sa državom, pokušaj da se Srbija istisne i u humanitarnom smislu stvori nemoguća situacija za srpski narod.

On je ocenio da je to kontinuitet politike šovinizma i da je neophodno da evropske institucije i da međunarodno prisustvo na KiM spreči takvo ponašanje.

Dodao je da je veoma štetno i opasno što niko iz Brisela ne reaguje na zabrane ulaska na KiM, podsetiviši da je pre nekoliko dana jednoj slikarki iz Beograda zabranjeno da izlaže svoje slike u Kosovskoj Mitrovici, a Crvenoj zvezdi da igra fudbal sa drugim Srbima na severu KiM.

Ðurić je upitao da li je to ta Evropa za koji se oni zalažu i evropska budućnost koju pojedini političari državama u regionu obećavaju.

– Čemu služi sav taj silan Kfor, Euleks, Unmik, Brisel, Federika Mogerini, Maja Kocijančič, čemu svi zajedno služe – upitao je Ðurić koji je zaključio da je zabrana ulaska Kozarevu velika sramota.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter