Izvor:
12.11.2019 u 12:00
0

IŠTVAN PASTOR ZADOVOLJAN KORIDOROM 10: Brojni pokazatelji dobrosusedskih odnosa Srbije! (FOTO)

Lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor poručio je danas da su otvaranje istočnog kraka Koridora 10, dogovor u Ohridu, kao i trgovački samit u Budimpešti, pokazatelji politike dobrosusedskih odnosa Srbije.

Na sastanku u Ohridu najviši predstavnici Srbije, Severne Makedonije i Albanije preduzeli su korake koji nisu važni samo iz ugla susedskih odnosa, već i evropski važne korake, naveo je Pastor za medije.

– To pokazuje da greše oni koji smatraju da na ovom prostoru ljudi ne umeju da vode politiku na evropski način – rekao je Pastor.

Predsednik SVM je rekao i da se odnos Srbije prema susednim zemljama vidi i kroz otvaranje istočnog kraka Koridora 10 koji povezuje Niš i Dimitrovgrad.

– To nije samo pitanje saobraćaja, već i pitanje odnosa prema komšijama, privlačenja investicija i kvaliteta života. Statistike kažu da otprilike 60 miliona vozila godišnje prolazi tom trasom, to je užasno velika brojka, i zbog toga je i ovo veliki doprinos čitavom prostoru – rekao je Pastor.

U kontekstu dobrih susedskih odnosa Pastor je govorio i o susretu srpsko-mađarske mešovite trgovačke komore u Budimpešti, gde je ocenio da su ekonomski odnosi između dve zemlje na izuzetnom nivou.

– Projekti za obnovu pruge i celokupne prateće infrastukture između Segedina i Subotice su završeni i zbog toga je sada moguće govoriti o realizaciji. U budžetu je određen iznos koji omogućava da se krene u obnovu srpskog dela pruge – naveo je Pastor.

Pastor je rekao da bi, ukoliko do kraja godine budu potpisani sporazumi, obnova pruge mogla da počne naredne, 2020. godine i da bude završena u proleće 2022. godine.

Izvor: Tanjug
Foto. Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter