Izvor:
17.11.2019 u 06:37
0

RUŽIĆ: Vlast je uvek bila otvorena za dijalog! (FOTO)

Ministar za držravnu upravu i lokalnu samoupravu i funkcioner SPS Branko Ružić kaže da jedinstveni birački spisak nikada nije bio ažurniji, da će biti uređena baza podataka i da ni na koji način ne može da predstavlja uzrok bilo koje vrste izborne manipulacije.

Povodom dijaloga vlasti i opozicije o izbornim uslovima, Ružić je za današnji Blic rekao da je vlast uvek bila i jeste otvorena za dijalog.

– Ishitreni i nepromišljeni potezi dela opoizicije kao i pokušaj da vaninstitucionalno promene vladajuću koaliciju koja ima predominantnu podršku građana Srbije dovela ih je u bezizlaznu situaciju njiohovom voljom – ocenjuje Ružić.

On kaže da postoji korist od dijaloga i da je svima jasno da je vladajuća koalicija učinila i čini niz koraka u zakonskim okvirima koji vode ka kristalisanju i poboljšanju sveopštih uslova.

– Što se dela opozicije tiče, dobili su još jednu šansu da se na odgovoran način kroz dijalog vrate u život i moja topla preporuka je da treba da je iskorite. U suprotnom posle izbora biće politički pluskvamperfetk – ističe ministar.

Ružić napominje da je što se biračkog spiska tiče urađeno preko 300 redovnih i vanrednih nadzora u opštinama i gradovima i naloženo 306 mera za otklanjanje manjih nepravilnosti i da ministarstvo radi odgovorno i sprovodi fino podešavanje jedinstvenog biračkog spiska kako bi se približili idealu potpune ažuriranosti spiska.

Kada je u pitanju poštovanje izbornih zakona, Ružić kaže da nije primetio neko kardinalno odsustvo implementacije zakona i da ukoliko ima nekih manjih problema u implementaciji vlast ih rešava.

Opozicija ima legitmno pravo da nalazi argumente i opravdanja za deficit podrške u biračkom telu, ali još ih nismo čuli šta je njihova politika u vezi sa vitalnim pitanjima i zato u odsustvu politike postaju Kalimero – ocenjuje Ružić.

Povodom zahteva dela opozicije da se izbori odlože, on kaže da niko racioanalan ne može da traži kršenje Ustava.

– Vrlo se precizno zna kada je vreme izbora i takav neodgovoran potez i defanzivna taktika samo može da im oduzme i ono malo podrške koju imaju kod građana – smatra Ružić.

Ako ne odustanu od bojkota, ministar kaže da će taj deo opozicije postati društvo mrtvih pesnika u političkom smislu, navodeći da u fudbalu ekipa koja ne izađe na teren gubi sa 3 prema 0.

– Red je da časno izađu na megdan, a a svakako bi značilo i njihovo prisustvo u parlamentu ukoliko su kadri da budu jedan argumentovan kolektiv vlasti – kaže Ružić.

Povoodm tvrdnji Sergeja Trfunovića da ga predsednik SPS stalno zove, Ružić kaže da u to veruje isto koliko mu veruje i da mu je neko iz SNS nudio pola miliona evra.

Na pitanje da li je to uticalo na odnose SPS i SNS, kaže da je strateška saradnja dve stranke bazirana na iskrenom odnosu dva lidera, posvećenosti i državotnornoj orjentaciji i odgovrnosti prema građanima Srbije.

– Korektnost i vizija Aleksandra Vučića je takođe vazan element saradnje, ali sam siguran da lider takvog kalibra, snage i utemeljenosti u biračkom telu veoma mudro ume i zna da izabere partnere – zaključio je Ružić.

Izvor: tanjug.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter