Izvor:
23.11.2019 u 08:20
0

APOSTOLOVA PORČILA: Pod hitno ukinuti takse na robu iz Srbije i BiH!

Evropska unija je godinu i dan nakon što su uvedene takse od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH, ponovo pozvala da se one ukinu, izjavila je šefica Kancelarije Evropske unije na Kosovu Natalija Apostolova.

Apostolova je rekla da bi to trebalo da bude hitna odluka nove vlade, čiji su partneri najavili pun reciprocitet sa Beogradom, ali ne i sa Sarajevom.

Ona je takođe naglasila da je EU uvek govorila da je održavanje taksi kontraproduktivno i da krši CEFTA sporazum.

U četvrtak se navršilo tačno godinu dana od kako je kosovska vlada uvela takse od sto odsto na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Ta odluka Vlade Kosova ocenjena je kao jasno kršenje sporazuma CEFTA i duha Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Evropske unije i Kosova.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter@apostolovaEU

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter