Izvor:
23.11.2019 u 17:01
0

PREDSEDNIK SRBIJE PORUČIO: Ovo je ogroman razvoj srpske vinarske industrije! (FOTO)

Predsednik Aleksandar Vučić istakao je danas da je vinarska industrija u Srbiji u poslednjih nekoliko godina značajno napredovala i sada se, kaže, razvija "koracima od sedam milja".

– Radimo nacionalnu strategiju za vinarsku industriju i čestitam na fantastičnom uspehu našim vinarima. Pre pet, šest, sedam godina, nismo mogli da se merimo ni sa kim u ovom delu, a kamoli u Evropi, a danas se nigde nećemo posramiti sa našim vinima. Naprotiv – rekao je Vučić na Paliću.

On je tamo posetio "Podrum Palić", koji je pre dve godine preuzela kompanija "Andex", u vlasništvu porodice Čakanji, kojoj je zahvalio na svim ulaganjima, ali pre svega na tome što se njihov sin Androš vratio iz SAD u Srbiju.

Vučić je izrazio uverenje da će rasti izvoz srpskog vina na rusko tržište, kao i da sa kineskim partnerima parviti nove ugovore.

– To je veoma važno za nas. Napredak jedne ekonomije u Evropi možete da merite i po napretku vinarske industrije. Ogroman je razvoj srpske vinarske industrije koja napreduje koracima od sedam milja u pogledu kvaliletata, nešto više nego kvantiteta – rekao je Vučić.

Dodao je da Srbija ima subotičko, fruškogorsko, vršačko, šumadijsko, jagodinsko, topličko, župsko, vranjsko vinogorje, te da je danas mnogo bolja situacija nego ranije.

– Hvala vam, jer su i porezi koje plaćate značajni za zemlju i želim vam uspešan rad – poručio je Vučić svojim domaćinima.

Zahvalio im je na ulaganjima, ističući da je njihovo, ali i uspešno poslovanje drugih kompanija, od ogromne koristi za Suboticu, Srbiju.

– Oni će ovde da proizvode najbolju rakiju od šljive, dunje, kruške, ali i malina i kajsija, i najveći deo će ići za izvoz, ali i za domaću potrošnju – rekao je Vučić.

Istakao je da je, prolazeći kroz hladnjaču i destileriku, primetio da je to pogon na šta svako u Srbiji može da bude ponosan.

Posebno je zahvalio mađarskoj vladi i premijeru Viktoru Orbanu, na podršci projektima u Vojvodini, koji su, kaže, trpeli kritike, pa je Vučić, morao da objasni da to nisu projekti usmereni protiv Srbije, a Orban da ubrza dozovle za učešće u projktima.

Takođe, dodao je da je pre "Podruma Palić", posetio i farmaceutsku kompaniju "Goodwill pharma", koja je, kaže, na malom prostoru napravila čudesno remek delo za proizvodnju lekova.

Izvor: tanjug.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter