Izvor:
25.11.2019 u 13:34
0

BAJATOVIĆ: SCADA sistem obezbediće sigurnost u snabdevanju gasom! (VIDEO)

SCADA sistem za upravljanje gasovodom na transportnom sistemu za gas, koji je Evropska unija finansirala sa 1,7 miliona evra, predstavili su danas u Srbijagasu direktor tog preduzeća Dušan Bajatović i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici.

U stanju smo da posle dužeg niza godina uspostavimo ovaj sistem. Naš veliki problem je bio što je ranije jedan deo ovog projekta radio Fakutlet u Novom Sadu, a drugi deo Fakultet u Beograd, koji nisu bili međusobno usaglašeni. Zahavljujući donaciji EU on je sada usaglašen i možemo dalje da radimo. SCADA sistem sakuplja podatke, mi vodimo računa o kvalitetu i potrošnji gasa i nama to unapređuje način na koji radimo. Osim toga, dobili smo i nešto hardverske opreme, a ceo sistem implementirao je Simens – rekao je direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici kazao je da je ovom donacijom potvrđena odlična saradnja EU sa Srbijagasom, kada je reč o razvoju gasnog tržišta u Srbiji.

Ovaj projekat smo završili zahvaljujući bespovratnim sredstvima od 1,7 miliona evra koje je dala EU. Ovim sistemom omogućićemo Srbijagasu i novoformiranoj kompaniji Transport gas da efikasno sprovedu otvaranje gasnog tržišta i omoguće slobodno trgovanje na tržištu. Verujemo da će ovaj projekat imati pozitivne efekte na sigurnost snabdevanja gasom u Srbiji, jer smo ovim obezbedili najmoderniju tehnologiju usklađenu sa standardima EU – rekao je Fabrici.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter