Izvor:
26.11.2019 u 12:20
0

DRŽAVA KUPILA JOŠ 34 ODSTO KOMERCIJALNE BANKE Ispunjena obaveza oko prodaje

Država je danas kupila 34 odsto akcija Komercijalne banke, čime je ispunila svoju obavezu u okviru aktuelne prodaje banke, potvrđeno je Tanjugu iz dva izvora.

Zvanične potvrde ove informacije još nema, a nije poznata ni tačna vrednost akcija, koje je država otkupila na Beogradskoj berzi od Evropske banke za obnovu i razvoj i (EBRD) i Međunarodne finansijske korporacije (IFC).

Dnevnik "Blic" navodi da se radi o sumi od 211,8 miliona evra, ali taj podatak nije potvrđen.

Republika Srbija je sada vlasnik 83,2 odsto akcije Komercijalne banke.

Reč je o obavezi iz javnog poziva za prikupljanje izjava o zainteresovanosti za prodaju Komercijalne banke, u kome je navedeno da će država kupiti akcije četiri velika akcionara banke.

Preuzimanjem akcija od ova dva velika akcionara Komercijalne banke država je ispunila svoju obavezu koja je deo aktuelne prodaje banke, a utvrđene još 2006.

Država je prethodno, u junu, kupila udele fondova iz Nemačke i Švedske DEG i SVED od ukupno 6,8 odsto.

Inače, rok za za dostavljanje obavezujućih ponuda za prodaju Komercijalne banke ističe 2. decembra, a u igri su zainteresovana igrača: tri banke – austrijska Rajfajzen, srpska AIK banka i slovenačka NLB banka i američki investicioni fond Riplvud advajzers, ciji je vlasnik americki biznismen Tim Kolins.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter