Izvor:
27.11.2019 u 07:46
0

BARNIJE PORUČIO: Prioritet trgovinski sporazum Brisela i Londona!

Predstavnik Evropske unije u pregovorima o izlasku Velike Britanije iz Unije Mišel Barnije izjavio je da će novi trgovinski sporazum s tom zemljom biti njegov prioritet posle Bregzita, piše Fajnenšel tajms, pozivajući se na izjave učesnika sastanka iza zatvorenih vrata zvaničnika EU u Strazburu.

Kako prenosi Rojters, list navodi da je on članovima Evropskog parlamenta rekao da 11 meseci prelaznog perioda od 31. januara, za kada je planiran konačan izlazak Britanije iz EU, možda neće biti dovoljno da se postigne trgovinski sporazum.

On je, međutim, dodao da će Brisel nastojati da sporazum bude postignut do kraja 2020.

Barnije rekao da bi rešavanje drugih pitanja, koja nisu neposredno povezana s trgovinskim sporazumom, kao što su drumski i vazdušni saobraćaj, moglo da potraje duže i da je bitno da Brisel usvoji rezervne mere ako to toga dođe kako bi se izbegle negativne ekonomske posledice.

On je naveo i da je važno i pitanje saradnja EU i Velike Britanije u pitanjima bezbednosti i odbrane.

Izvor: Tanjug
Foto: nspm.rs/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter