Izvor:
02.12.2019 u 15:50
0

VEBER: Srbija je veliki prijatelj, učinićemo sve za njenu evropsku perspektivu! (VIDEO)

Dolazak predstavnika Evropske narodne partije (EPP) u Srbiju, odmah po stupanju na dužnost nove Komisije, pokazuje da je za tu grupaciju, evropska perspektiva zemalja regiona jasna i očigledna, poručio je danas lider EPP Manfred Veber u Beogradu.

Moja i naša poruka je da je Srbija veliki prijatelj i učinićemo sve što možemo da Srbiji dodamo jednu kredibilnu evropsku perspektivu – poručio je Veber nakon razgovora sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

SRBIJA JE SPREMNA ZA PROMENE: Vučić želi Srbiju u EU! (VIDEO)

On je podsetio da je juče na dužnost stupila nova Evropska komisija, koja je, kaže, spremna za narednih pet godina.

I zato je sjajno da odmah na početku, predstavnici EPP dođu u Beograd i pokažu spremnost za evropsku perspektivu, koja je jasna, očigledna i za nas ključan element za budućnost – rekao je Veber.

VUČIĆ: Srbija ima spremna četiri poglavlja, realno je da će nam EU otvoriti jedno! (VIDEO)

To je, kaže, signal ne samo za Srbiju, kao najvažniju zemlju regiona, već i za ceo region.

Veber je istakao da EPP smatra da je poslednja odluka Evropskog saveta da se blokira početak pregovora EU sa Severnom Makedonijom i Albanijom bila velika, istorijska greška, koja nanosi štetu procesu proširenja, regionu i samoj Uniji.

Što se tiče moje stranke, sve vlade u Savetu su podržale početak razgovora sa Severenom Makedonijom i Albanijom, ali su "druge političke sile" to prekinule i za nas je to velika greška – rekao je Veber.

SRBIJA NASTAVLJA EVROPSKI PUT: Želimo jasniju situaciju od EU za Zapadni Balkan! (VIDEO)

Naveo je i da sam taj proces nije automatski i da je "sve stvar angažmana", odnosno da EU mora da uradi svoj "domaći", jer se i sama suočava sa određenim izazovima, demokratskim procedurama…

Imamo stalno proces razvoja osnovnih principa i demokratskih ideja – rekao je Veber i dodao da su Uniji i Srbiji zajedničke ideje, evropski način života i da za to moraju da se bore.

Veber je naveo da mu je drago što se Srbija veoma dobro ekonomski razvija.

Sjajno je videti da Srbija postiže tako dobre rezultate i da ima perspektivu – rekao je Veber.

Prema njegovim rečima, to će, možda, usporiti problem odliva mozgova, koji je prisutan u čitavom regionau, te istakao da je budućnost Evrope, upravo u ostanku mladih u Srbiji i ostalim zemljama Centralne i Istočne Evrope, gde imaju perspektivu.

To je i naša poruka i želimo da radimo i da doprinesemo tome, a zahvaljujući vašem liderstvu, ekonomija u Srbiji raste – rekao je Veber.

Izvor: Tanjug
Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter