Izvor:
02.12.2019 u 15:27
0

SNEG NAS NEĆE IZNENADITI Putari u pripravnosti, spremni za izlazak na teren

Zbog pada temperature i mogućnosti pojave poledice u naredna 24 sata na snazi je žuti meteoalarm pa su ekipe zimskih službi u pripravnosti kako bi pravovremeno reagovale, izjavio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

– Ekipe preduzeća „Beograd-put” prvi put su ove sezone u trećem stepenu angažovanja i od ranih jutarnjih sati preventivno tretiraju sabraćajnice, što podrazumeva i posipanje soli. Prioritet su trase linija gradskog prevoza, ključne za funkcionisanje grada. Neophodno je da se i građani pripreme za najavljene vremenske uslove, posebno da prilagode svoja vozila zimskim uslovima, što podrazumeva upotrebu zimskih guma – ističe gradonačelnik.

On je zamolio građane da budu dodatno oprezni u saobraćaju zbog moguće poledice, ali i zbog povećanog broja vozila na beogradskim ulicama. Takođe je poručio vozačima da daju prednost vozilima komunalnih preduzeća, zimskih službi i vozilima javnog gradskog prevoza.

Naveo je da prema najavama meteorologa postoje uslovi da popodne i tokom noći u Beogradu padne ledena kiša, susnežica ili sneg, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Obim padavina ne bi trebalo da bude velik, ali zimske službe su svakako u pripravnosti.

– Početkom novembra održana je sednica Štaba za vanredne situacije na kojoj smo konstatovali da je Grad Beograd spreman za zimsku sezonu – podsetio je Radojičić.

Istakao je da je situacija bolja nego prethodnih godina, pre svega, zbog dodatne mehanizacije koja je nabavljena.

Nova vozila imaju JKP „Beograd-put”, JKP „Zelenilo – Beograd, JKP „Gradska čistoća”, JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”.

– Ulažemo u opremu i vozila i tako povećavamo kapacitete grada da se adekvatno izbore sa zimskim uslovima, a efekat svega toga trebalo bi da osete građani – dodao je gradonačlenik.

Radojičić je podsetio da i ove godine Grad Beograd sprovodi akciju podele industrijske soli koja se građanima besplatno daje posredstvom opštinskih štabova a u cilju da im se pomogne da se u slučaju potrebe izbore sa snežnim padavinama, nanosima i ledom.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter