Izvor:
03.12.2019 u 15:20
0

LUKAŠENKO PRED POSLANICIMA Mi smo uz Srbiju, na izborima položite ispit! (VIDEO)

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko obratio se danas poslanicima u Skupštini Srbije, gde je ukazao na tradicionalno dobre odnose dve zemlje, ponovio podršku Belorusije po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, ali se osvrnuo i na predstojeće izbore.

– U Srbiji uskoro počinje kampanja za izbore i želim vam da uspešno položite taj ispit pred narodom – poručio je Lukašenko i napomenuo da su nedavno održani izbori i u Belorusiji, na koje je zapad imao primedbe.

Kaže da su izbori bili slobodni i demokratski, da bolje od toga nije moglo i da su se trudili da zadovolje i "Istok" i EU, a da su rezultati bili takvi da su jedni, kako kaže, bili oduševljeni, a drugi su naveli da izbori nisu bili demokratski, jer opozicija nije ušla u parlament, što je, kako su rekli, loše.

“Rekli su ''kod vas je diktatura, nema slobode''. To je prava glupost. Ja uopšte nisam bio prisutan u zemlji, pomislio sam da sve to prođe bez mene, da me niko ne prekoreva. Trudili smo se da zadovoljimo Zapad, opet su došli sa žutim papirima i to je već sve bilo unapred rešeno, i bilo je prigovora zato što nema opozicije”, rekao je Lukašenko.

Lukašenko je, kaže, bio prinuđen iskreno da odgovori kritičarima:

– Želeo sam da bude opozicije ali kako da ih dovedem, kad su dobili samo 3,5 odsto glasova? Još na demokratski način. Nisam mogao za ruku da ih uvedem – rekao je Lukašenko.

Kako je rekao, “nesreća” je u tome što opozicija radi samo na dan izbora ili nekoliko sedmica pre, a živi od grantova, od američkih fondova i narod, kaže, to zna.

– Nigde na rade, a žive u lepim kućama, voze dobre automobile, više puta se ženili i udavali, a to iziskuje neke troškove. Narod se onda pita, odakle? I kako takva opozicija može da dobije poverenje naroda – pitao je Lukašenko.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter